Lördag

Haha, ligger i går och tittar på let´s dance känner mig lite trött men tänker att jag måste ju se vem som tar hem det hela. Vet att jag tänker att nu är nyheterna över så nu är det inte långt kvar... elva vaknar jag. Har inte en susning av vem som vunnit eller att jag över huvudtaget somnat. Lyckas ta mig in på text-tv och får där se att Magnus och Annika vann... KUL! Lägger mig tillrätta och somnar bums.


Sen börjar jag tro att jag blivit knäpp... det är snöoväder ute men ändå går jag här med snuvig näsa, kli i ögonen och nyser värre än Prosit i snövit... Pollenallergi. Kan ju inte påstå att jag laddat upp för pollensäsongen med massa tabletter och droppar, onej! Så idag är det väl bara att rota igenom några sommarväskor ihop om att hitta någon gammal allergitablett.


Nu ska jag försöka ta tag i mitt liv, får se hur det går. I kväll blir det utgång, ska bli kul.


Ha en bra lördag!


Vad hände??

Vilken chock! Jag slår upp mina två blå tidigt, tidigt i morse och får se att det är snöstorm utanför... hallå?? Vart tog våren vägen? Jaja, det är väl bara att skjuta upp solbrillor inköpet och istället investera i ett par termobyxor?


Tisdagkväll


Måste bara få lätta mitt hjärta om dagens ungdom... och nu talar jag inte om mina små tonårstroll på praktiken. Utan hårdsminkande tonårstjejer längst bak i bussen! Blir galen! Var på väg hem och det enda jag hörde hela vägen hem var någon fruktansvärt dålig musik från mobilen som alla sjöng med i. Var allmänt coola helt enkelt (enligt fjortis filosofin ni vet)

Nu till de som fick mig att verkligen att reagera. Några av flickorna i gänget gick lite före och de andra i gruppen ropar "Men HOROR, vänta då för fan!!!" Hallå??? Horor? Var bra nära jag gick fram och sa till dessa nya sorters Vicks blå (hårda på ytan och en sörja i mitten) att de borde gå hem och utöka sitt vokabulär och slå upp ordet hora. Ni kommer då förstå att detta inte är ett ord man skriker till en kompis!!


Men jag höll masken och förblev för dessa fjortisar en gammal surFITTA...


Ännu en dag till historia...

Dagen har gått åt till planering. Har fått den stora äran att ha lektion om Amerikanska revolutionen i morgon... och som de flesta i min omgivning vet har jag och historia aldrig talat samma språk. Så är rädd att jag imorgon kommer att bidra till att 25 kommande samhällsmedborgare kommer få bristande kunskaper om den amerikanska revolutionen. Men jag kan ju i alla fall lära ut annan historia...


En gång var Bellman på utflykt. Han satte sig på bryggan och åt en macka. Då kom polisen och sa till honom:

-Det är förbjudet att sitta och äta på bryggan.

-Jag äter inte på bryggan, sa Bellman.

-Jag äter på mackan!


 Förresten... goda nyheter! Har sett att vårt facebokkande har gett resultat. Produktionen av Rybergs Uddevallaren har återupptagits! Yippi! Sommaren 09 here we come...(även om det just nu snöar...)


Ta hand om er! Och missa inte Beck... eller Gunvald


En lördag i mitt liv!

Har inte hänt mycket i mitt liv idag. Vaknade fler gånger i morse, tror kanske att mina tidiga morgonar satt sina spår på min dygnsrytm. Eller var det kanske ljuset som strömmade in genom fönstret? Gick i alla fall upp vid tio men kände att John Blund fortfarande var i ögonen så jag återigen och la mig. Var inte på benen igen förrän halv två. Men det var väl behövligt!


Har haft en allmänt tråkig dag. Men efter att jag nu sett en halvtimme på Robinson känner jag mig genast mycket nöjdare med min dag. På riktigt, vad är det för fommar som tar sig till en geggig strand på någon jävla ö med en massa otäcka djur?! Det skulle krävts otroligt mycket pengar för att jag skulle satt min fot på det stället i mer än en minut! Men man ska kanske aldrig säga aldrig... det var ju en del lärare som gett sig in i leken... kan eleverna vara så illa att de vill ta ledigt för att åka till ett helvete? Eller ser lärarna som är med Robinson ön som ett paradis och skolan som ett helvete?

Hur som helst, jag är heller omringad av tre klasser med sjuor i en vecka än en vecka på någon vidrig ö!


Ska njuta lite extra när jag lägger mig i min underbara säng och slippa dropparna från palmbladen och äckliga smådjur! Skulle jag kanske ta och njuta av en dusch också? ;)


Tuk-tuk istället eller John Deere skördetröska?

Tänk vad olika man kan värdesätta saker här i livet... Jag är ju som sagt på praktik nu och är på en skola en bit utanför Karlstad. En liten håla med ett Konsum, en bensinmack och ja, det var väl allt?!

Här om dagen var det i alla fall en elev som berätta att han skulle åka till Thailand i två veckor. "Åh! vad kul!" sa jag. Han med en stor irritation i rösten "Fan heller! Jag missar ju Vårvisningen!!... Här är det Vårvisning en gång om året och då ska vi åka till något jävla Thailand!"

Vårvisning för er som inte vet är då man visar upp nya traktorer och diverse maskiner med en motor i, en liten mässa helt enkelt...  Ja, vad vore en dag på Vårvisningen?... alldeles, alldeles underbar? Eller?


En annan jordbruksmaskinsintresserad kille satt och diskuterade traktorer och jag tänkte att nu får jag väl ta fram de få traktorkunskaper jag har, så jag berättar att jag har en moster vars man har en radiostyrd traktor.... Ojojoj! Vilken gnista i ögonen, tror faktiskt att den slår glöden i ett barns ögon på självaste julafton! "Jahaja, vad heter han? Vart bor han? Hur många hektar har han då?"... Shit, trodde kanske inte att mitt traktorsnack skulle leda till så många följdfrågor men ack som jag bedrog mig! Några sekunder senare... Vipps! Han hade då gått in på eniro och fått fram ett flygfoto på gården, han var då snabbar än vad jag var på att peka ut maskinhallen... Fick i uppgift att ta reda på hur många hektar gården är på, haha!


Så jag har min praktik i en håla med ett Konsum, en bensinmack och en hel del motorintresserade grabbar!


Trevlig kväll!


Vilken härlig dag, lalla lalalllaaa!

Jag hoppas hur ni hör att det är Ted Gärdestads låt jag nynnar på. För visst har de väl varit två härliga dagar ute. Solen där den ska vara (framme) och snön på väg dit den ska (bort). Det är konstigt det där med våren och ens känslor, för helt plötsligt ser man folk på stan och ibland kan man faktiskt se ett litet leende från andra vinterbleka människor. Wow med tanke på oss kyliga nordbor.  Längtar till våren och sommaren jätte mycket... Tänk bara att kunna åka ut till kusten någon dag och ta en glass eller alla sköna uteserveringar som finns! Nära och kära, i sommar tycker jag att det ska bli mycket av denna vara!


Nu tänker ni säkert "hallå Emmelie...vi bor i Sverige och de dagarna har sol kan man räkna på fingrarna, och har du glömt att man ska jobba?!"  Nä, det har jag inte. Men idag är surfittan Emmelie inte här (i alla fall inte just nu) Solen skiner och mungiporna är uppåt!


Dags att börja gnugga sömnen ur ögonen, börja sparka undan täcket och lämna idet... Är det läge för ett inköp av ett par nya solbrillor?!
       

(P.S Tanken vara att jag skulle ge mig på att göra ett fint vårigt/sommrigt bildkollage men med tanke på mitt sega internet och min tekniska sida (obefintliga sida) så får ni hålla till godo med min söta lillasyster och några gubbar... )


wrong way?

Hallå, tittar på Linda Rosing som söker kärleken och det känns ju otroligt otroligt lustigt med dom stora brösten... på hennes vän Bobby. Han satt där med en väldigt urringad tröja och ojoj! (Större än mina???!!! ajaj!)


Har min praktik just nu så de blir inte så mycket skrivande... en del att göra plus att jag är väldigt trött då jag kommer hem... och detta gjorde sig påmint då jag idag sätter mig på en buss med siffra tre på (en buss som varannan slinga går till universitetet) men då jag inte tittade så noga så hamnade jag på fel tur och fick sitta i en tyst buss med busschaufför på en hållplatts i Karlstad jag inte visste fanns... varje dag bjuder på en ny upplevelse, sen om det är en bra sådan eller inte är frågan?!


Förresten, såg Ballar av stål i går på kanal 5(?) Shit vad kul! Älskar när folk ställs inför prov på vad som egentligen strider mot våra sociala mönster! Haha!

Natti natti

Sunday...

Söndag och den välbehövliga helgen närmar sig sitt slut. Blev ju som sagt utgång igår, mycket kul men det har ju satt sina spår på dagen idag...har vart hur slö som helt. Men skönt att vädret har varit fint i alla fall... härligt att våren närmar sig. På påsk förövrigt blir det nog hemfärd till Uddevalla, ska bli kul att träffa nära och kära:) Sen hoppas jag ju att det blir en ordentlig utgång med de gamla goingarna!

Nu är det Beck för hela slanten...

Ta hand om dig!

Ändrade planer...

Jaha, där sprack min lugna helg... men det kan säkert bli nog så trevligt! Blir nämligen förfest och om jag känner mig själv är jag nog inte den som hoppar utgången efter...


Håller just nu på att göra mig i ordning samtidigt som man sneglar på tvn och melodifestivalen. Har lite dålig koll på bidragen i men (snälla, snälla, snälla) må bästa låt vinna!


Skål!


När blir man vuxen?

Jag minns så väl när jag var liten och tänkte att man var så stor när man gick i nian. När man själv gick i nian, visst man var större än förut men jätte långt från vuxen. Men jag var dock helt övertygad om att man var vuxen den dagen man tog studenten... HALLÅ? När jag tog studenten var då inte jag vuxen! Kanske mer självständig än innan och kunde fatta någorlunda egna beslut (men päronens hjälp) men absolut inte vuxen.


Nu har jag bott hemifrån i 2 år (med egna räkningar = vuxet) men jag kan ju inte påstå att jag känner mig så vuxen för det. Inte så jag såg på någon som flyttat hemifrån när jag var liten. Så min fråga nu, när blir man vuxen? När man får barn? När man fyller 40, går i pension eller när ens egna föräldrar dör (hemska tanke)? Blir man någonsin vuxen?  


Har jag blivit vuxen men missat de?! Eller är vuxen något man själv bestämmer när man är? Och i så fall vad är fördelarna/nackdelarna med att vara vuxen?


Har någon ett bra svar?


Puss o kram från en djup Emmelie en torsdagskväll som denna ;)

P.S. Min käraste Bella fyllde för några veckor 17år...grattis i efterskott! Ett år till och du är vuxen...eller?En bild då systrarna Andersson kanske tyckte att de var coola och stora men idag vet dom bättre;) Små skitungar:)


Det var tider det

Kommer ni ihåg? Vår barndom...


•·         OKEJ-posters,

•·         alla kapsylsamlingar

•·         blöta flätor under natten för att få fina lockar

•·          slutcitat ala Bert Ljung i våra dagböcker

•·         bytet från papperslapp tian till guldtian

•·         Leif "loket" Olsson i Bingo Lotto

•·         Bytet från "svarta" tavlan till withebord

•·         Kassettbandet

•·         Macarenadansen till punkt och pricka

•·         Datadjuret

•·         Varje gång man fick blåsa i Nitendospelen för att de skulle funka

•·         Önskningen om att få vara med och spela Hugo i direktsändning

•·         Vi som skulle kunna dö för att få en av Soffi-propps geleråttor

•·         Att men innan 112 skulle ringa 90 000

•·         Björnes magasin

•·         Ica i rutan

•·         Skelettet Åke

•·         Rederiet

•·         Skrivstilen

•·         Telefonkorten

•·         Lyckoslanten

•·         Kamrat posten (KP)

•·         Lunarstorm

•·         "Trolldeg"

•·         Kassetfrestyle

•·         Hockeybilder

•·         Upplevt Astrid Lindgren levande

•·         Tuggummina Bugg

•·         Skoldiscon


Listan kan göras oändligt lång men tror att jag sätter punkt här... Men ni får gärna gör listan längre!

Undra vad dagens ungdomar kommer minnas från sin barndom? Mobiltelefonen med inbyggd musikspelare, bilddagboken, pockemon, teletubbies, Björn Borg kalsingar...


Ja, vad ska man säga? Var sak har sin tid!


ÄNTLIGEN!

Fredag hela veckan, fredag hela veckan lång?! Kanske inte riktigt... men ju fler dagar de går desto närmare kommer man just fredag...


Gert Fylking har ju som bekant blivit känd för sitt utrop av "Äntligen" varje gång Nobelpristagaren i litteratur redovisas... Men jag skulle vilja säga att Gert Fylking missbrukat detta ord... Jag skulle vilja säga ÄNTLIGEN för att Så det ska låta är i full gång. Härliga toner med bra artister (även otroligt snygga artister... som t.ex. en viss Martin Stenmark) Underbar fredagsunderhållning... (har faktiskt till och med övergett Let's dance och dess första timme.)


Detta inlägg skulle jag vilja avsluta med att säga att "mina" nya elever har inte bara bra musiksmak... de är ena hejare på skolan också... att det kan skilja så mycket mellan olika skolor är otroligt! Från att se till att elever inte hoppar ut genom fönster till att kunna föra en vettig diskussion med eleverna. Fantastiskt!


Nu ska jag sova!

Natti natti på er!


Music maistro

Musik... smaken är som baken... delad. Men om man nu har hittat sin musikdel så jösses vad gott den kan göra. Den kan få ledsna människor att gråta, bittra att småle lite inombords och få de mest nedåtvända mungiporna att peka uppåt!

Jag har alltid haft en väldigt blandat musiksmak... även om den drar mot schlager, dansband och mycket gärna svenskt. Kan inte säga att jag är något direkt proffs på olika musikstilar men en sak som är säker är i alla fall att dansband inte hör hemma på ett högstadium, i alla fall trodde jag de, tills idag! Jag har nämligen börjat min sex veckor långa praktik på en nya skola och jag säger bara tekno, hip hop släng er i väggen! På min nya VFU-skola är det nämligen dansband som gäller för hela slanten! Här är det då ingen som går ut på youtube och lyssnar på Brittans nya låt, nej nej! Här sitter killar i 14-15 årsåldern och tittar på gamla klipp från Så det ska låta. Och när läraren en gång under en kemilektion sätter på en låt med Lasse Stefans hör man killarnas jubel med målbrottsröster som spricker i refrängen på "Vid en liten fiskehamn".


Haha! Nu ska det då planeras lektioner med dansband i bakgrunden...


Du ringde från Flen, Tio tusen röda rosor, Leende guldbruna ögon, Eloise ...ja, nu tror jag snart att jag är i rätt form!

(tacka vetja Spotify :D )


RSS 2.0