Jag, Måns och ballen



Fantastiskt det där med play. Då kan man titta på Mån...eller jag menar Allsång på Skansen när det passar. Fint!

I en mataffär finns det pizza...i alla dess former!

Idag har jag torkat spy på jobbet. För er som känner mig är det en stor grej! Jag är fortfarande tagen.

Midsommarafton

Enligt tradition är det väl inatt det är dags att plocka sju sorters blommor och häva sig över lika många gärdesgårdar för en ogift kvinna. Lägga blommorna under kudden och på natten drömma om mannen man ska gifta sig med. Jag har status ogift och jag är kvinna så jag gissar att det gäller mig. Sju sorters blommor ska väl inte vara några problem att få ihop men att hoppa över lika många gärdesgårdar kan bli problem. Dels för själva klättrandet över gärdesgårdarna, med lite vin i kroppen, blomsterkrans på hjässan, obekväma skor och en klänning man helst inte vill ha sönder blir det genast svårare att bestiga dessa stenblock och dels för att jag har svårt att hitta sju gärdesgårdar på rimligt avstånd. Tänk återigen på vinet i kroppen, kransen på toppen, skoskav av skorna och en vacker klänning som du inte vill smutsa ner (om du inte redan lyckats med bedriften) ja, det blir återigen jobbigt att ila runt och leta efter gärdesgårdar.

Men nu till min fråga, min mamma har ibland använt uttrycket ”men Emmelie, är du född bakom en gärdesgård?” Kan jag tillgodoräkna mig dessa gärdesgårdar mamma undrar om jag är född bakom? I så fall kan uppdraget att plocka sju sorters blommor och klättra över sju gärdesgårdar genomföras i natt. Snälla säg att det är ok, det hade nämligen underlättat för mig, den ogifta kvinnan att drömma om mannen jag skulle gifta mig med!



Visst kan man väl räkna ovanstående gärdesgård till en gärdersgård? En stengärdersgård? Då har jag en till att tillgodoräkna.

Trevlig midsommar!


Som natt och dag

Ibland kan jag fundera över om både mamma och pappa verkligen var med de två gångerna då jag och min syster blev till (läs storken kom med en korg med ett litet knyte i) för vi är som natt och dag.

Jag står för dödande av spindlar, ordning och reda, kanske slösar någon krona för mycket då och då och alltid en ordentlig packning som innebär att jag slipper få slut på trosor på utlandsresan.

Min kära syster står för räddandet av spindlar (och alla övriga oviktiga djur av alla dess slag), lite mer oordning och oreda, lyckas ha massa pengar på banken och har kanske en packning som inte är lika tung som min men får brist på rena trosor de sista dagarna av utlandsresan. Helan och halvan, surt och salt, plus och minus, kallt och varmt, ja vilka motpoler som helst kan användas som Emmelie och Isabella.

Men idag var vi i alla fall överrens om vilken kamera som hon gjorde klokast i att köpa… Men Bella, om du skulle tycka att den var lite svår att hålla reda på eller att den är tung kan du alltid överlåta den till din syster som har stenkoll på den och gillar att bära tungt ;)



Men vem vet? Kanske kommer jag i brist på annat på en utlandsresa (typ glömt böcker så det räcker till strandläsningen) också gå och införskaffa mig ett cyklop för att snorkla lite… eller nej, jag tro inte det men kanske kommer jag därför alltid träffa på de fula fiskarna?


Shopping står på schemat!

Idag beger sig mor och dotter till Göteborg.






... Vet ni varför mammor kryper på golvet i affären?



De letar låga priser.. ;)

Tack för att ni lyssnar på mig vädergudar, vi kan nog se till att bli vänner!

En dag fylld av regn avslutades på bästa tänkbara sätt. Sol, vatten, fika detta i härliga människors umgänge. Fortsätt på detta sätt, kära vädergudar!












Gårdagens vinhäng med Pellinor



Lite trött efter gårdagen. Hade velat ha sol så jag kunde tillbringat dagen i bikini men bikinin har idag fått ersättas av tjocktröja. Hallå vädergudarna! Det är juni, skärpning tack!


Får man fråga om hur gamla ni egentligen är?

Har idag gjort allt för att motverka det ruttna. Har käkat och druckit gott med kära Ellinor och vi fick sedan för oss att gå vidare ut. Tänker att vi ska testa det nya stället. Har en konversation med vakten om huruvida han tror att vi kommer ha det bra på de nya hippa haket och han påvisar snart, på ett fint sätt att vi troligen kommer ha det bättre på en annan krog=ni är för gamla! Vi går vidare till nästa krog där vi i kön inser att alla är sisådär fyra fem år yngre än oss. Vi ger upp! Känslan av att släpa runt på en rullator försvinner då vi får åka nattbussen hem som skolungdom. Fyra år av studier som lärare och jag kan fortfarande åka på samma biljett som mina elever, livet leker! En kväll med + - noll i gammal, torr och ung, dum, trevligt har det varit i alla fall! Rutten eller ej, får se om flugorna håller sig till nektarinerna nästa gång.

Svärmeri, positivt eller negativt?



Rensade bland nektarinerna på jobbet förut. Ett gäng bananflugor eller var det nektarinflugor i detta fall? Hur som helst hade detta gäng i alla fall valt att hänga bland nektarinerna. Efter rensningen och husrannsakan hos flugorna fick jag känslan av att de svärmade kring mig. Tog det som en fin komplimang då jag bestämt har för mig att det är ute efter något sött, alltså mig. Sen slog mig nästa tanke… samlas inte dessa typer av flugor kring ruttna ting? Är det ett faktum? Har jag börjar ruttna?!


Kan den snart komma, kommentaren alla kassörskor bävar för?

Kunderna har blivit gråhåriga, barn som låg i magen springer nu och drar sina mammor i byxbenet och tjatar om godis. Den sommarjobbande brevbäraren som förr var några år äldre än mig och ögongodis har nu förvandlats till någon pojkspoling, några för långa blickar på honom och jag åker dit för barnarov! Gissar att jag precis som dem förändrats och blivit nån dag äldre. Jag förbereder mig men bävar för dagen då det kommer… ”Fråga tanten i kassan!” Gaahh!


Nöden har ingen lag!

Är just nu på väg hem från Karlstad till Uddevalla. Vid en liten parkeringsficka i Säffle såg jag just en vit kvinnorumpa utföra sina behov. Nöden har ingen lag! Sitter själv vid någon jädrans broöppning och känner själv hur det trycker på! Så är du i Säffletrakten, håll utkik efter en fantastisk syn för om bron inte stängs snart är det min vita kvinnorumpa ni ser!

Greta är en klok tant!

"Åh imorgon är det vardag igen och då kan jag sova ut" Blev avundsjuk på min pappas mosters kommentar på Bellas student. Men jag gissar att var sak har sin tid. Tiden kommet nog då jag också kan sova ut på alla vardagar. Men tror det är ett par år kvar.

Som(mar) jag längtat!



Har njutit för fulla muggar av de första dagarna av sommarlovet. Känslan av att få läsa vad man vill utan att utgå från någon litteraturlista är underbar. Imorgon är det jag som åker hem till Uddevalla för sommaren och sätter på mig jobbtröjan. Summer 2011, here we go!


Arkiverat?



Sara tog med mig på en promenad längst memory lane häromdagen då hon hittat en hel hög med gamla brev från mig. Alla gamla tonårsförälskelser radades upp den ena efter den andra och japp, jag avslutade ett av breven men en signatur av Emmelie … och ett efter namn som jag inte kan skriva ut här men jag kan avslöja att det inte var Andersson. Kommer signaturen bli verklighet? Man vet aldrig men det kan ju ha varit en fördel att ha bytt några ord innan ett eventuellt giftermål, eller?


Lyxsöndag

Idag bjöd fantastiska Kristin på en lika fantastisk frukost! TACK! I was in heaven!




Fy fan vad du är bra!

Världens underbaraste och bästa syster har nu tagit studenten! Garttis grattis!

Bella, ha en härlig studentresa MEN gör inget jag inte skulle gjort och NEJ jag satt inte på rummet hela tiden;)







Inte lätt för en stackars varg

Vargen ylar i nattens skog, han vill men kan inte sova... Just nu är jag vargen som inte kan sova. Har försökt med att räkna får men ser inga, gissar att de håller sig undan...

Jag sitter och pluggar medans hjärnan ligger och solar vid stranden...

Mina favoritsysslor är inte att handla mat, laga mat, städa, eller går ut med soporna. Idag har allt varit roligare än att sitta och plugga!! Jag är återigen i stadiet då jag ser framemot att gå på toa. Min motivation är noll och min hjärna har redan gått på sommarlov. Kul kombination? Känns som jag jobbar i uppförsbacke just nu. Nä, om jag skulle gå damma lite lister eller kontrolltorka diskbänken igen? Det där med kontrolltorkning kanske jag även ska införa efter toabesöken? Vad gör man inte för att fördriva en halvminut extra?


(Ut)bränd?



Idag ska miss polkagris ligga i skuggan!

Cykelöverfall

För ett tag sedan skrev jag ett inlägg om min rädsla för att cykla. Rädslan blev inte mindre idag då jag i godan ro sitter och solar och plötsligt får en cykel ÖVER mig! På grund av cykelöverfallet har jag nu en stor bula av den blåa kulören på benet. Vad har jag gjort er cyklar?! Var det mitt inlägg som gjorde er än mer sura på mig? Hur som helst, jag hatar er! Jag låter er var så låt mig också vara, tack!  


För bra för att vara sant?

SM i dans går av stapeln i Norrköping under helgen. Tyvärr är jag inte där live men med dagens teknik ges jag nu möjligheten att sitta i biblioteket, plugga och se på danstävling samtidigt (hurra för webben!!). Vad resultatet blir på danstävlingen och av mitt pluggande är lika spännande! La de swinge i biblioteket och i Norrköping.


Mitt i blickfånget



Oslagbar bild på fyra tjejer som upptäckt en halvnaken man i ett fönster. Han var i full fart med tumstocken... undra va måttet blev?

Grillning








Igår var det grilldags med härliga tjejer. Bilderna får tala helt enkelt.


RSS 2.0