"Var är baren?"

Ja, den brukar vid denna veckan på året vara i Sunne men får se vad Uddevalla och Fjordfestivalen har att erbjuda i år. Var sak har sin tid sa någon någon gång, sant eller inte...vet ej, kanske kommer Sunnetiden igen, kanske inte? Kul har det varit i alla fall men nu mot fredagkväll, Fjordfestival och nya äventyr.


"Där är baren!"


Packad? Hur gör du?

När jag och min mamma under min uppväxt varit och handlat mat har jag alltid fått det bekräftat, att människor packar matkassar olika. Av gammal trogen vana börjar jag packa ner, mamma betalar och sedan kommer hon ikapp mig och börjar flytta om varorna jag redan packat ner (enligt mitt synsätt och packningssystem utmärkt nedlagt!). Eftersom jag nu är utflyttad är det en fröjd att få handla och packa mina bärkassar precis som jag vill utan att någon ska ha några synpunkter på detta (min plånbok föredrar dock gamla tider).

Idag då jag satt i kassan hör jag:

-”Bertil, du lägger väl brödet överst?!”

Stackars Bertil!! Klart att Bertil vet att han ska lägga brödet överst, låt honom vara! Som singel är detta något jag måste ta hänsyn till. För när jag väl tagit mig ur mammas packningshänder ska jag väl inte hamna i någon annans, precis som stackars Bertil? Med eller utan partner tänker då jag packa kass(e), som jag vill!  


Malung - säkerhetens stad?

Fick förövrigt ett sms från en kär vän med upplysningen att Malung är den stad där det säljs mest kondomer i hela Sverige. Kan vecka 29 i och med dansbandsveckan vara med och dra upp den statistiken? ;) (Jag är dock övertygad om att paret före oss i kön på Rasta inte semestrat i Malung med tanke på att det skulle behövas 8 gafflar för att alla familjemedlemmar skulle kunna sleva in maten).

Skulle man kunna sammanfatta det hela med att dansarna i Malung inte bara har bra kondis utan och bra kodis?


Om ni undrar vad jag ska göra v. 29 om ett år...

Det har gnussats, buggats och svettats som aldrig förr men nu är det slut på det roliga för denna gång. Men veckan 29 i Malung nästa år är ett måste!



Jajamen!
Rolandz – Jajamen


Reflektioner från Malung 3

Om man har otur i sin jakt på dansgolvet kan man tydligen även testa sin fiskelycka här i Malung. Agnsill släng dig i väggen, här metas det med ett glas vin som lockbete. Om killarna fått något på kroken? Hmm, vi får väl se om husvagnen guppar lite extra senare i sommarnatten.


Reflektioner från Malung 2

Musiken strömmar ur högtalarna, svetten flödar och det är svårt att avgöra om det är min eller min partners svettdroppar som skvätter, äckligt? Kanske lite men det är värt varenda droppe i en perfekt dans! Jag njuter för fulla muggar!


Reflektioner från Malung

Tackvare min pappa kom jag till min måldestination, Malung. Malung som denna vecka förvandlas till varje dansares Mecka. Fantastiskt!

Campinglivet här bjuder även på gemensam dusch för alla damer respektive herrar. Även det en upplevelse. Det finns folk som säger att de inte tittar på andra folk i duschen, bullshit! Jag tror att alla kikar lite på grannen bredvid, mer eller mindre. Idag har jag studerat de nakna damerna, mer eller mindre. Stora, små, långa, korta, korthåriga, långhåriga, rakade, icke rakade, fåfänga, inte fåfänga, celluliter, inte celluliter, bomber, inga bomber, ytliga blodkärl, inte ytliga blodkärl mage, inte mage, hängrumpa, inte hängrumpa. Ja det finns verkligen ALLA varianter! Så om du någon dag inte känner dig som bruden på tidningsomslaget framför dig ta genast en tur till närmsta badhus och du får se hur kroppar egentligen ser ut, olika.

Funderar på att råka ta herrarnas dusch imorgon för att även där studera olikheter, så man vet vem man ska bjuda upp. Men tur för både män och kvinnor är smaken som baken (med eller utan celluliter, hårig eller ej)…delad.


Finn ett fel...

Nog för att jag inte kan så mycket om bilar men jag var 110% säker på att det inte skulle se ut så här...





Nu hoppas jag att min underbara pappas magiska händer löst detta. Tack snälla du!


Tvångstankar

Varje gång en Cheesballspåse eller liknande passerar på kassabandet får jag verkligen stå emot mina tankar om att krama, trycka eller mosa sönder innehållet. Ibland är det nära och ibland klarar jag inte att stå emot utan trycker sönder en, bara en! Men åh vilken känsla!

Koko!


Potatismos?

Det finns en hel uppsjö av potatis. Klyftig, mjölig, gammal, färsk, bakpotatis och King Edward. Hur vet man vad man vill ha? Går det att blanda de olika sorterna i en och samma påse? Som tur är äter jag inte potatis vilket innebär att jag slipper välja. Dock återstår samma svåra val av sort då man ska välja man/soffpotatis. Vill man ha en mjölig, fast, gammal, nice bak eller självaste King Edward? Går dessa egenskaper att blanda i samma påse? Och vart hittar man dem? I Hasselbacken? Eller finns det bara hasselbackspotäter där?


När alla vännerna gått hem?

Jag var tvungen att vända blad. Avsluta kapitlet. Nu kan jag återigen återgå till ett normalt liv. Äta, sova och gå på toa utan att sitta där en halvtimme. Kanske kan jag till och med sitta och fika i lugn och ro utan att avbrytas av mina tankar som säger att det kanske ett gäng rånare som åker i båten och strax ska lägga till vid kajen, bara för att de råka ha mörka kläder på sig?! Jens Lapidus, om du skulle läsa detta (?) skriv så att pennan glöder! Jag saknar JW, Jorge och co.


Då har det hänt...!

Alkohol + gubbe = "Där är ju Kobsumtanten" Får se om han uppskattar Konsumtanten lika mycket då jag nästa gång han handlar utbrister "Där är ju fullegubben"!

Sommar och sol?

Ber om ursäkt för mitt dåliga bloggande. Men ni vet, man har ju fullt upp med att sola, bada, segla, fiska krabbor....eller för att vara mer ärlig, jobba. Men håll ut! Inläggen kommer titt som tätt och ni vet att den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. 

"Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge" Vad är det för ordspråk egentligen? Tänk om man väntar så länge att man byter smak, då är inte det man väntar på så gott längre? Ska försöka slänga ut lite inlägg så mitt gigantiska antal av bloggläsare inte hinner byta smak. 

Ska det vara nånting mera?

Peter Harryson – Snabbköpskassörskan

Jo, man tackar ja!

Kösystem, tack!

Kan gå hett till då den snälla kassörskan (jag) öppnar en kassa till och tanterna slåss om att komma först i den nya kön.

Tant 1: Nämen jag var allt före dig i kön!

Tant 2: Men är det inte den som kommer först fram?!

Tant 1: Nä, så tycker jag inte att det är fint att göra (samtidigt som hon knör sig framför tant 2)

Den snälla kassörskan (jag) står snällt och väntar på den vinnande tanten och kan inte sluta fundera på vad det är som sätter in hos tanterna och gubbarna när de öppnas ytterligare en kassa? Vad får man så bråttom till då man blir pensionär? Är det sent ute till PRO eller är det tävlingsinstinkten som sätter in?

Jag kan inte låta bli att fundera på om dessa tanter hade samma taktik då de i unga år var på jakt efter sin man? Kanske funkade Tant 2s taktik bättre då, försten fram vinner? För min egen skull hoppas och tror jag på Tant 1s taktik då löpning aldrig varit min starka sida. Så kösystem tack, i alla fall om jag ska få mig en man eller i framtiden hinna i tid till PRO!


Hur hade folk beskrivit mig som radiopratare?

Igår lyssnade jag och mamma på radion och kom in på hur radioprataren egentligen såg ut där hon satt. Vi hade två vilt skilda bilder av henne och jag kunde inte låta bli att googla fram henne. Mamma var närmast och min fantasibild sprack helt, otäckt!

Jag undrar hur folk som inte känt mig beskrivit mitt utseende utifrån min röst? Hade jag blivit en timid, smal, kortklippt kvinna eller en blondin med stripigt hår, mittbena och sillisar eller varför inte en beige kvinna i grå kjol med blusen knäppt upp i halsen prytt med ett halsband utanpå kragen? Hade man blivit chockad om man googlade fram denna bild?






RSS 2.0