Bug(g)ar och bockar! TACK ALLA!

Då var man 22år då!


Tack alla för alla fin grattishälsningar! Och tack goa Sara och Elin för sång, frulle och tårta i morse, ni är för söta... blev så glad så, synd att man inte fyller varje dag;) Och tack för presenten, längtar så tills dagen jag ska unna mig en skönhetsbehandling, tror att det blir massage denna gång!


En annan sak man längtar efter är ju onsdag... pengar, ÄNTLIGEN! Dock är det mycket utgifter denna månad... t.ex. busskort till min praktikplats... vilket kan innebära att det inte blir pengar över till styling av mitt hår... ledsen mina medmänniskor, men skyll på csn! Det är stora övervägningar här i livet... ska man va fin i håret har man inte råd att köpa ketchup... köper jag ketchup blir det inga slingor... frågan är vad som är godast till makaroner... (en känsla av en snygg frilla eller en uppiggning av pastan? Som sagt svåra beslut!)


Nu jag lägga mig, man blir så fruktansvärt trött då man är gammal! ;)

Puss och kram på er alla mina godingar, ni vet vilka ni är!


OBS!

Så rent och fint att mitt inlägg slank in på sidan två gånger...

Tekniken och Emmelie har aldrig gått hand i hand!

Rent, rent...strålande rent!

Japp dagen har gått åt till sanering. Men nu är det återigen rent här. Skönt!


Så nu sitter jag här med mina värmeljus och har precis ätit persikohalvor med vaniljglass... mm! Var evigheter sedan jag åt vaniljglass, hade nästan gömt hur gått det faktiskt var.


Tittade på familjen Annorlunda, ni vet den där serien på tv 4 om ett antal familjer som har rätt många barn. Och visst att man vill ha barn men kanske får de finnas gränser. Jag kan ju bara tänka på hur mycket disk jag själv måste diska och då är jag själv... tänk då fler personer... då lär ju inte endast vara disken som är jobbig, blöjor, snuviga näsor, tårade ögon och skrapade knän... suck! Tror att jag aldrig kommer hamna i en situation med så många barn... men man ska aldrig säga aldrig...


Ha en trevlig kväll och missa inte Beck!


Rent, rent...strålande rent!

Japp dagen har gått åt till sanering. Men nu är det återigen rent här. Skönt!


Så nu sitter jag här med mina värmeljus och har precis ätit persikohalvor med vaniljglass... mm! Var evigheter sedan jag åt vaniljglass, hade nästan gömt hur gått det faktiskt var.


Tittade på familjen Annorlunda, ni vet den där serien på tv 4 om ett antal familjer som har rätt många barn. Och visst att man vill ha barn men kanske får de finnas gränser. Jag kan ju bara tänka på hur mycket disk jag själv måste diska och då är jag själv... tänk då fler personer... då lär ju inte endast vara disken som är jobbig, blöjor, snuviga näsor, tårade ögon och skrapade knän... suck! Tror att jag aldrig kommer hamna i en situation med så många barn... men man ska aldrig säga aldrig...


Ha en trevlig kväll och missa inte Beck!


Mognad?

Lördag kväll, helt slut!


Har haft en galen vecka med hemtenta som jag lämnade in igår (får väl se hur det går med den saken). Som vanligt blev det att jag sköt på att komma igång med min hemtenta så i torsdags kväll satt jag i biblioteket till kl 23.15...hade kunnat sitta längre om det inte vart för att jag var rädd. Jag var helt ensam i hela biblioteket och satt och skrämde upp mig själv för minsta lilla ljud. Såg liksom scener framför mig om hur någon skulle knacka på fönstret och en stoooor olycka skulle inträffa. Så jag tog mitt pick och pack och travade hemåt och fortsatte hemma till 02.30, sov några timmar till kl 06.00 då jag fortsatte med min hemtenta... ingen studieteknik jag kan rekommendera! Seminariet gick det väl lite si och så med... man jag kom ut levande i alla fall!


Så igår kväll kunde jag börja leva i verkligen igen (utanför bibliotekets dörrar och med böcker framför ögonen) Wellcome back Emmelie... om jag har talat om att bestiga Mount Everest (diskberget) var det ingenting att ta sig an om man jämför med min lya just nu... Studiebidraget kommer denna månad enbart gå till rengöringsprodukter... det behövs nämligen mer eller mindre en sanering av lägenheten. Sockar högt och lågt, tvätt överallt, DISK, dammråttor (en andra pest kommer snart ta över min lägenhet med råttornas alla små löss) OJOJ! Men bara att ta tag i de, har ju inte lyckats få tag i någon städhjälp ännu...hmm!


Ikväll blir det dock annat än sanering, ska nämligen till en klasskompis och spela spel, tror jag blir mycket trevligt!

Ha en fortsatt trevlig helg på er!


P.S. Inget ont som inte har något gott med sig, känner att jag verkligen mognat som människa under min hemska hemtentaperiod, ni förstår i torsdags i skolans matsal var det ärtsoppa... Jag tog steget och smakade. Emmelie Andersson har nu smakat på ärtsoppa och tycker faktiskt att det var en helt okej, om inte till och med gott! Även om pannkakorna efter kanske var lite godare :)


19.28 biblioteket

Sitter just nu i biblioteket och försöker plugga... det är så tyst att man kan höra en knappnål falla... så när ens telefon ringer och det vibrerar på hela bordet blir det ju som en smärre hjärtinfarkt... får nog hem och kolla efter bromsspår... Blir till att vända på trosorna i morgon då efter en dags användande... jag som nu i dessa stresstider får använda samma trosor två dagar på varje sida... inte hundan hinner jag tvätta!


Slutpratat om mina trosor... nu åter till Liberalismen (har ju faktiskt snart fått ihop hela en sida... då är det ju bara elva sidor kvar tills på fredag... kommer gå som en dans... en dans åt skogen... men vem vet? Kanske är trevligt med barr och kottar också?)

P.S...ni som vart oroliga för Sara...hon befinner sig återigen på värmländs mark!


"Det är söndag idag, det är stängt, det är söndag idag, det är stängt... ;)

I dag fyller min kära moster år! Och man talar ju aldrig om en kvinnas ålder... så jag låter bli!


Min tjatmoster... och det där med tjatmoster stämmer faktiskt rätt så bra. Min moster är nämligen väldigt duktigt på att beskriva allt i minsta detalj. Det kan vara allt från lister till hur släktband hänger ihop med "Karlsson i svängen" (trots att jag inte har en susning om vem det kan vara) Men varje gång hon börjar berätta något så ser man liksom allt framför sig... man ser hur hjärna arbetar för att kunna hitta ytterligare ett adjektiv eller den sista lilla pusselbiten för att få ihop något! Du är då för söt!


Min moster är även proffs på att pyssla... hon kan få metalltrådar att bli fina små glasögon till en liten prydnadsnalle, förvandla piprensare till tomtar och garnnystan till påskärringar! När jag var lite brukade Yvonne då och då passa mig... massor av minnen från din lägenhet i stan. Allt från vattensängen till den lilla flöjten i skåpet i tv-rummet. Och inte att förglömma varje gång det sa knak i soffan... Och våra chokladbollar (men vi brukade kalla de bruna, små, goda bollarna med kokos på för det inkorrekta ordet)


Hoppas i alla fall att du haft en bra födelsedag... vet i alla fall att du fått lite glass och skulle även gissa på att det kan ha vart lite frukost på sängen! Grattis grattis!


Vill även skänka en tanke till min kära vän Sara som sitter fast i Flen med tåget från Uppsala. Tåget skulle vart framme kl 22.00 i karlstad, halv tio pratade jag med Sara... då var de kvar i Flen!

Men då kom jag genast att tänka på Grönwalls gamla slagdänga "Du ringde från Flen och sa att du var sen, sen var du i Luleå...lalallalllaalla!" Så just i detta nu tror jag att Saras tågvagn förvandlast till självaste Soliden och Sara iklätt sig rollen som Lundin! Vem önskade inte att man satt fast i Flen?!


Nannannannllallla....Du ringde från Flen och sa att du va sen...sen va du i Luleå...Hässleholm, Halmstad och Laholm...nannanlala!


Sov gott på er!


P.S Yvonne! "Karlsson i svängen" är ett påhittat namn och ställe... så att du sparar dina geniknölar tills då de verkligen behövs;) En extra kram till moster, du är för go!


I en annan värld...

Tomhet, varje gång jag läst klart en bok känner jag just tomhet...Man har liksom vart inne i en annan värld och varit en av karaktärerna i boken, plötsligt är sista sidan där och ens kompisar försvinner och kvar är man i sin egna lilla värld med ens egna bekymmer.

Synd att jag inte kunde läsa The globalization of world politics lika gärna som jag läst Flyg drake!
Men Elli min vän, jag håller med dig, boken var mycket bra! Läs den!


Superwomen!!!

14 februari, alla hjärtand dag har passerat. Och kommer ihåg att de var just på alla hjärtans dag för ett x antal år sedan jag bröt min stackars stortå...efter att min syster jagat mig och jag råkade fastna med tån och snubbla till på hallmattan...ajaj!

Efter några dagar beslöt vi oss i alla fall att göra ett besök på akuten (för att se att inte tån hoppat snett) Det roliga var att under tiden vi väntade i i väntrummet kom det inhoppades en snygg kille på kryckor, några år äldre än mig. Vi röntgades efter varandra och det visade sig att vi bägge hade brutit tån...(här hade det ju passat väldigt bra om jag sedan skrev att killen på kryckor och jag sedan blev ett par...två brutna tår och runt alla hjärtans dag...men nej) Det jag vill komma till är att jag inte hade några kryckor...men att han hade...Emmelie superwomen... (undra hur många gånger jag berättat detta i samanhang då killar hävdar att de är starkare...no!)

Jag minns att jag bröt tån på en tisdag...på lördagen skulle jag ju tävla...och frågan var om jag skulle ro detta i land... Men efter att brutit mer eller mindre på läkarens rekomendationer genomförde jag tävlingen...min pappa fick kvällen innan gå igenom allt vad källaren hade att bjuda som ett slags skydd för min tå (fick ju inte böja den) Efter lite letanade hittade pappa ett gamalt spislock, av detta sågade han till något som liknade en liten sula...Och denna sula gjorde susen...jag tävlade och vann!! Kände inte det minsat i tån förrän jag gått av prispallen och Tommy kommer och ska gratta mig och trampar mig på tån....men jag vann!!!

jaha, då har jag lyckats fördriva lite av min pluggtid...bestämde mig för att plugga hemma en stund...men har hitills inte gått så bra (ovanligt?) men nu MÅSTE jag ta mig i kragen! Superwomen Emmelie klarade sig utan kryckor...frågan är om Superwomen kommer klara av att plugga?!


Från sprödbakad fisk till höjdhoppsgroda?

Fredag igen och ännu en vecka på året börjar närma sig helg...alltid lika skönt med fredag, även om jag måste plugga i helgen. I kväll ska jag bara ta det lugnt, mår inte hundra, ont i halsen, huvudet och känner mig lite småfebrig i kroppen. Så det blir att bädda ner sig framföt Let´s dance men ytterligare en kopp te.

Let´s dance ja, såg ni förra veckan då Elisabeth Höglund skakade loss sina höfter riktigt ordentligt?! Fantastiskt! Jag hoppas att jag vid den åldern också är kapabel till att svänga stjärten som Bettan gör!

Förresten, idag åt jag mat med höjdhopparen Stefan Holm...eller ja, vi satt i alla fall i samma matsal. Han har ju börjat arbeta på Karlstads universitet. Så nu lite inside information...fredagen den 13 februari åt Stefan Holm sprödbakad fisk, potatis och limesås... precis som jag gjorde...kan detta vara receptet på att hoppa galet högt? Får väl se om jag förvandlas från en dansande elefant till en hoppande groda...



något hände...

Blev något konstigt med rubriken...
Plugg räcker...gott och väl!

Plugg, so

Go kväll!

Var ett bra tag sedan jag skrev nu. Men har varit otroligt mycket i skolan och är rädd att det är otroligt otroligt mycket mer som fortfarande är kvar att göras. Har hållt på med ett grupparbete Ubåtskrisen under 80-talet nu ett tag men nu börjar de ta på de...skönt!
Har fått min första hemtenta som ska vara inne nästa fredag på tolv sider som ska vara baserade på en engelsk bok...attans att jag inte lyssnat på mina föräldrar varje gång de sagt att jag ska läsa en engelskabok och attans att jag åkte till London och hamnade i en klass med 7 andra svenska var av elva elever i klassen...Önska att jag kunde vrida tillbaka tiden i London...dels för engelskan och dels för att jag inte mådde jätte bra under min period där...så snälla ni...gnugga era geniknölar och uppfinn en klocka man kan vrida tillbaka tiden på! Tills dess är det väl bara att läsa på med min knaggliga engelska!

I går var det en stor dag...
1. Min kära Elli blev 22år! Grattis grattis!
2. Min kära Elli startade en blogg...wii! Ytterligare en blogg att läsa, kul!

Nu ska jag ta och käka något och göra mig redo för läggdags...är så otroligt trött hela tiden...gäsp!

Puss och kram på er kära läsare! Glöm inte att lämna en liten komentar...de förgyller alltid!

Upp med mungiporna!

Idol!

Nu pratar jag inte om tv-programmet Idol utan ni vet en vanlig idol som man ser upp till och på något vis önska att man var eller i alla fall vill likna.

Eller kanske vill vara ihop med ( i alla fall var det så när man var ung och turnera runt för att se Casper och Lasseman i Arvingarna) Men perioden med suddiga kort på kroppsdelar av Arvingarna är över.

Min idol idag är Mia Törnblom. Hon har skrivit två böcker om självkänsla, och en biografi där man få läsa om hennes period som knarkare.Mia har även skrivit ihop en bok med ett Miacitat för varje dag. Mias citat idag lyder som följer:

"Alla människor ler på samma språk"

Därför tycker jag att vi i dag drar på oss vårt finaste smile och ler upp till öronen. MIa har alldeles rätt, alla förstår ett leende även om man pratar svenska eller japanska. Och det bästa med allt...ett leende smittar...så uppgiften till oss alla idag...sprid symtomen leende... Om vi nu skulle tappa vårt vackra leende hoppas vi på att någon smittar oss igen!

Ut och smitta, ut och smitta :D


Rättelse (Elin) ;)

Jaja... herr och fru Da Silva...
Jag hade väl tankarna på Kungen Daniel...och kom utsökt att tänka på att jag skulle bli drottning (och Silvia råkade smyga sig in...men snart har jag tagit över tronen....


Kung Daniel och drottning Emmelie DA SILVA...








... In my dreams!!



Utkast: ...

Go dagens!

var ett tag sedan jag skrev så det kanske är dags...
Kan ju börja med bilden under...som kanske inte behöver så mycket förklaring...herr och fru Da silvia...
Halleluliamoment (lägg även märke till den fd. let´s dance puddingen Viktor, har lite fler bilder men med tanke på min tekniska sida skulle det innebära att jag skulle få mer än en omtenta över mig)



Vad händer annars i mitt liv?
Plugg upp över öronen.
Haft besök av mor och syster (skrikaporna kom fram i oss alla) 
Lite träning
En Anna Phil box som ropar  mitt namn hela tiden....stå emot Emmelie, stå emot!

Sen är det även klart att det blir Uddevalla för hela slanten i sommar... men hur kommer en sommar i Uddevalla se ut utan Rybergs Uddevallaren (grillkorv för er som gått miste om denna goa korv) Men har nu sett att det startat en Facebookgrupp för oss alla som saknar Uddevallaren...det är väl bara att hoppas att det kan ge något slags resultat.

Nu ska jag äta lite sen är det dags för träning.

Ha en trevlig kväll!

Kram banan

RSS 2.0