Lördagkväll

Kalasbyxorna på, läpparna målade. Nu beger jag mig ut i lördagsnatten. Har ju trots allt en timme extra att sova på imorgon.


Tillbaka i verkligheten

Hemma igen efter fantastiska dagar i underbara Barcelona. Vi har haft fint väder och hunnit med att både vara turister och storshoppare. Låter bilderna tala…







Tack mina underbara, fina vänner för en härlig resa!


Då så...

Hemtentan var inlämnad och skulle bara ner till stan för att växla pengar. Står vid bankomaten slår in hur mycket jag vill ta ut och allt går fint tills kortet kommer ut…eller rättare sagt INTE kommer ut! Ser det liksom men får inte tag i det och vipps så åker det in i den förbannade automaten ”Teniskt fel, bankomaten tar ditt kort”…Jo, man tackarl!!!

Där stod jag utan kort och några stora summor pengar med vetskapen att jag ska åka till Barcelona dagen därpå. Sista hoppet var inte släckt men förblev lika släckt som bankens lokaler skrek, stängt! Med gråten i halsen, hundra telefontal senare har min kära vän Sara gått in som räddare i nöden. TACK SARA RARA!

Efter att ha varvat ner ett tag är jag nu packad och klar för äventyr med fantastiska vänner i Barcelona!

Ta hand om er, det ska jag försöka med!

I’m gonna sing this song with all of my friends… trallallalalllaaa!


Emmelie heter jag...och jag är sockerberoende!

Sockerfri, gladare, piggare och 30 kg lättare… och precis helt livrädd! Livrädd för att återigen falla in i mitt drogande av socker och för att behöva hämta upp den alltför stora jackan i förrådet. Men just nu går det fint. En dag i taget! Inte lätt för stackars hjärnan när den hör två röster varje gång den är och handlar.

Ängeln som säger  - Köp INTE godis idag, du mår sååå mycket bättre av att inte göra det!

Elaka djävulen säger- Mohaha, ängeln har fel! Du vet hur mycket du älskar salta godisar, KÖP!

Under det senaste halvåret har ängeln vunnit varje match, skönt! Men om jag inte matar ängeln med rätt mat och rätt tankar har djävulen snabbt övertaget.  Ber till högre makter att detta underbara ska fortsätta!

Fick frågan om att ställa upp i en liten intervju om mitt sockerberoende. Till en början tyckte jag att tanken kändes lite skrämmande och väldigt utlämnande. Men samtidigt, om jag kan inspirera en enda stackars själ som fortfarande sitter med sin godispåse i knät och mår skit är det värt det! Att faktiskt få äran att informera mer om sockerberoende (som är som vilken beroendesjukdom som helst) och försöka få bort skammen som ligger runt en beroendesjukdom.

Resultatet av intervjun blev följande:

http://www.magasinvera.se/tankvart/sockret-var-emmelies-drog

Trevlig läsning.


Att få följa med eller inte få följa med...

Att packa har aldrig riktigt varit min grej. Vad tusan ska man ta med sig?! Jag är ju av den naturen att jag vill ha med mig allt! När jag står där med en tröja i var sin hand och en av dem ska få äran att packas ner kommer alltid ”Tänk om”… ja, det kan regna, vara för kallt, för varmt eller kanske allt på samma gång? Det slutar alltid med att det blir båda tröjorna. Sen kommer jag till byxorna... ”det är nog bäst”…ja, jag kan spilla, jag kan ramla och slå upp knät på brallorna och vad ska jag ha då? Min kära far har lyckats med bedriften att även tappa bort ett par byxor under en resa och detta skulle ju kunna vara ett släktdrag sååå…det är nog bäst att jag packar ner ett par byxor till!

Ni förstår, det är inte lätt för gubbarna uppe på hjärnkontoret att komma överrens. Synd bara att Ryanair inte tar hänsyn till detta!


En dag i mitt liv...

Går in på toaletten för att slänga trosorna i tvättkorgen. Öppnar locket och slänger i dem…sekunden senare inser jag att trosorna inte ligger i tvättkorgen utan i toaletten!! Tankarna far igenom huvudet på mig. Vad fan gör jag nu?! Spolar? Nä, kan bli pinsamt om Bertil (hyresvärden) ska fiska upp mina blommiga trosor då jag förklarat att det är stopp i toaletten. Fanns egentligen bara en sak att göra, ta upp dem! Ner med handen tillräckligt långt för att nå trosorna! Tur i oturen var att de hamnade mest på kanten och slapp bada helt och hållet.

Ja, kanske dags att lägga lärarrocken på hyllan och istället bli rörmockare? Nu ligger i alla fall trosorna i tvättkorgen!


Tittut



Go kväll.

Stressficklampan är på. Denna veckan är det en hel del plugg som avslutas med en hemtenta på fredag. Men inget som inte börjar med något bra och avslutas med något bra. Igår hade jag besök av min kära mamma och moster, härlig dag! Och på lördag är det jag som sitter på ett plan till Barcelona med fyra sköna brudar! Den som väntar på något gott…ja, fortsättningen kan ni.

 


Hösttecken

God morgon!

Termometern visar på minusgrader och min kropp gör detsamma. För varje höst och vinter återkommer mina torrfläckar. Tycker verkligen kunna höra dem skrika ”Emmelie, dags att göra dig redo för att gå i ide!” Men nej då, här ska då trotsas. På med bra krämer och ut i det vackra höstvädret!

Mamma Mia igår var förresten utmärkt. Vilka låtar de har åstadkommit!!

Trevlig lördag!


Mamma Mia... here we go again!

Idag erbjuder Karlstads studentkår fribiljetter till Mamma Mia, vilket verkligen gillas! Mellan tre och fem är jag i LLA och njuter av Björn och Bennys mästerverkslåtar.  Har tidigare sett den svenska versionen som var fantastisk och är helt övertygad av att dagens föreställning är minst lika bra.

Honey, honey… Dancing queen… ja, det är bara att sjunga upp!


Härliga minnen

Min dagmamma hade en man, alltså min dagpappa, som alltid drack kaffe på fat. Jag upplevde alltid dessa stunder som väldigt mysiga när han satt där och sörpla sitt kaffe. Vart tog denna vana vägen? Jag har nog aldrig stött på en ”kaffe på fat drickare” efter honom. Dog det ut i och med hans generation?

Jag  googlade ”kaffe på fat” och fick fram att anledningen till att man drack på fat var att temperaturen var för varm och att man inte hade öron på kopparna.  Tydligen var detta mycket elegant under 1700-talet men sågs senare som simpelt.  Är det dags att ta och återinföra det härliga fatsörplande? Jag ska då i alla fall be om ett fat till min kaffe nästa gång…


Dans på rosor

Då var det återigen dags att tillägna ett inlägg till den fantastiska dansen. Igår avverkade jag ett tretimmars buggpass. Benen ömmade, flåset var maxat efter låtarna och jag tänkte vid ett flertal tillfällen att inte en sekund till, men vipps och man bjuds en ny klämkäck låt och har plötsligt ytterligare kraft och energi.

Läste i en tidning för ett tag sedan om en person som påstod att det är dags att slänga alla självhjälpsböcker i världen och istället börja dansa. Jag kan inte göra annat än att hålla med. Musik, rörelser och förhoppningsvis en trevlig partner att hålla i, vad mer behövs?

Har även hört att dans är ett lodrätt uttrycksätt för ett vågrätt begär… kanske att även detta stämmer?! Hmm.

Trevlig torsdag!


Mellanläge?

Stressficklampan har varit på hela måndagen och nu även en stund på morgonkvisten. Men nu är min första skrivuppgift inlämnad i svenskan. Känns mycket pirrigt då jag i hela mitt liv haft svårt att stava och aldrig känt något speciellt intresse för grammatik. Men skam den som ger sig, detta ska gå!

Nu är det dags för att förbereda sig inför hemtentan nästa vecka, innebär det att det finns ett mellanläge på stressficklampan?

Trevlig tisdag på er!


En stressficklampa helt enkelt...

För ett tag sedan läste jag i en tidning om att stress skulle användas som en ficklampa. Att stress precis som en ficklampa ska kunna sättas av och på. Lysa som starkast när man som mest behöver det och sedan kunna stängas av för att ladda batterierna tills nästa gång de behövs som mest. Idag laddar jag mina batterier i min stressficklampa.



Härlig söndag på er!

Har jag förresten sagt...



att jag har världens bästa syster? Om inte...JAG HAR VÄRLDENS BÄSTA SYSTER!

Hösten

För första gången i mitt liv får jag faktiskt hålla med min kära mor om att hösten är en vacker årstid. Fina färger och tjockare koftan får åka på. Var tid har sin charm gissar jag.

Dagen har jag hittills tillbringat på stan. Fika med goa människor och lite strosande på Karlstads gator, så en lördag ska vara. Nu ska här lagas mat och sedan dags att göra sig i ordning för kvällens bravader. Födelsedagsfest väntar. Trevlig lördag på er!








Tillbaks i landet lagom

Då var jag återigen hemkommen från lusekoftelandet. Har varit fem goa dagar med intressanta föreläsningar och trevliga utflykter. En av dagarna spenderade vi lite tid i den fantastiska Vigelandsparken med vackra statyer och tankar om människans liv. Från bebbe till pensionär och alla de härliga respektive jobbiga stadierna man passerar genom livets gång. Var mycket imponerad av konstnärens tankar.

Trötter som jag nu är ska jag bädda ner mig framför tvn och njuta av att helgen ligger framför oss. Som i ett försök att hålla sig kvar i Norge ytterligare ska jag kolla på Skavlan.


    

Vigelandsparken. Fantastiskt med alla dessa människor.






Klem på er!


När världen blir så där liten...

Befinner mig som sagt var i Oslo med klassen. Blev av en slump tilldelad en sambo för en vecka. Igår då vi skulle somna kom vi fram till att vi har gemensamma bekanta, samtalet fortlöpte och det visar sig att vi har samma smak av killar då vi båda har flirtat med samma kille vid ungefär samma tidpunkt. Förutom samma smak på killar har vi även samma smak på skjortor, då vi båda avskydde en skjorta som personen ifråga använde flitigt. Grabben måste alltså ha haft en stor charm eller något annan dragningskraft som fått oss båda på fall trots ful skjorta. Borde nog kontakta honom för tips...då kanske jag skulle kunna lämna tillbaks klänningen jag idag införskaffa mig och slänga på mig en gamal trasa, blir ju billigare så.. ;)

Nu ska jag sova, måste ju vara pigg imorgon så jag hinner först att flinga med de söta killarna då jag tydligen har konkurrens. Bilder från härliga Oslo kommer senare. Natti på er!

P.s min veckosambo hatar att gå i affärer...det gör inte jag, vi är inte lika i allt. Tur är väl det?


Norge och Oslo!

Go kvæll!

Befinner mig just nu i Norge med klassen. Mat, førelæsningar och kaffe har fyllt dessa två dagar. I går var vi æven på nationalteatern och såg ett verk av Ibsen, kænner mig så kulturell så!

I morgon ær det dags før rundtur i Oslo vilket jag ser framemot. Har en førkærlek till storstæder!!

Nu lite vila innan maten! Kanske kommer jag drømma om rumpetroll?

Take care!


Tiden går...

1 oktober, fredag, 50-öringarna är ogiltiga och två veckors praktik än nu avslutad. Går inte tiden väldigt fort? Veckor flyger förbi och pengar blir ogiltiga. Börjar jag bli gammal?!

Helgen ligger framför oss och jag tycker den känns mycket välbehövlig. Ska fylla den med allt som kan ta bort de onda i min hals. Sen ska lördag och söndag även fyllas med plugg, fika med goda vänner och packning. På måndag åker jag nämligen till Norge och Oslo med klassen och jag hoppas på en trevlig vecka i vårt grannland.

Nu, njuta av fredagskvällen!

 


RSS 2.0