Underbart!

Ring så spelar vi strömmar det ur högtalarna. Älskar Lisa Syrens mjuka och härliga röst, man får alltid en trevlig känsla i magen när man hör henne. Har precis ätit frukost, solen lyser utanför och det är redan 16 grader i skuggan... me like!


Ska jobba lite med min uppsats innan jag ger mig ut i det underbara, i dag är det nämligen fadderhäng med tävlingar som sedan avslutas med grillning och utgång... Tror att det blir en toppen dag!


Ha en trevlig pingsthelg!


Puss och kram tavla i ram!


Plugg, men solen skiner så mungiporna åker upp...i alla fall på somliga!

Ny vecka, nya tag!

Är gott trött nu, har suttit i skolan hela dagen med min uppsats. Ibland känns det bra andra stunder botten, men bara att hoppas på det bästa!

Har även varit på faddermöte nu, mycket bra planerat! Tror att det kommer bli en toppennollning! Detta ser jag framemot! Först fadderhäng på lördag sen SOMMAR och sen nollning...sen är vi väl tillbaka i biblioteket med stressen igen, men med nya erfarenheter och händelser.

Helgen har varit mycket bra, en trevlig tur på Campusfesten och en sväng på SM som avgjordes här i Karlstad. Måste berätta om en kille som stod framför mig i kön till kiosken på SM. Han skulle köpa godis, ni vet de där små sega björnarna som ligger i små askar, finns söta björnar (röda) och salta björnar (svarta) Hur som helst var tanten i kiosken inte såvärst munter. Men killen framför säger i alla fall att han vill ha en ask med söta björnar, hon tar fram asken med söta björnar, sen kommer han på att han vill ha salta björnar också, tanten går åter tillbaks till hyllan för att hämta de salta björnarna. Sen till sist säger han att han vill ha några brunbjörnar också... tanten med mycket besvärad min, tunga steg återgår till hyllan...letar igenom björnsortementet men hittar inga bruna björnar! Ett gott skratt fick både jag och killen men tantens mungipor åkte nog ner i kassalådan tillsammans med hans tjugolapp!

Nu ska jag försöka få i mig något att äta...men kylen lockar mig inte alls...ingen mjölk, gamalt smör och ingen marmelad...så är det när man bor i biblioteket!

Puss och kram och nyp i stjärten!

 

Visst för att de är väldigt söta...men är de så goa att äta?!
 


Dagens hjälte!

Var ute på promenad precis. Gick där och lyssnade på min halvfungerande ipod med taktfasta steg. Men något överröstade musiken... sirener. Jag hade två val, antingen fortsätta hemåt eller gå mot ljudet... hamnade mitt i avspärrningarna. Jag frågar en polis vad som hade hänt och han förklarade lite stöddigt att de var en mycket våldsam man inne på Konsum. Rätt var det var sprang mannen ut... alla försökte springa iväg från avspärrningarna och så även jag. Men mitt bakom mig står det en tant som jag snubblar över. Helt plötsligt, en meter bakom ser jag mannen... jag hann inte riktigt tänka men vipps så gjorde jag det... ni vet mitt grepp som jag fortfarande kan efter min självförsvarskurs på gymnasiet. Hör och häpna, jag fick ned honom! De två poliserna som fans på plats kastade sig över honom... Ha! Sen var han fast!


Så nu har jag blivit intervjuad av NWT och de lokala nyheterna!!


Dagens hjälte... skulle jag kanske kunna bli om jag inte valt vägen hemåt... Men jag tog i alla fall en promenad och det var ju också bra! :)


Goodbye sweetheart well it’s time to go…

Ja, dagen började inget vidare. Skulle dra bort gardinerna från fönstret och PANG KRASCH...min vackra ljuslyckta som hängde perfekt i fönstret ligger död på golvet! Om jag säger så här, ett hjärta kan gå i tusen bitar men min ljuslyckta kunde gå i miljoner! Inget annat att göra än att ta på sig mina tofflor (de berömda innetofflorna som jag i tre månader gick ute i, i London) passade perfekt till mitt röda nattlinne!? Fram med dammsugaren och de var bara att köra igång. Och jag kom då igång riktigt ordentligt. För då jag vänt upp och ned på allt fick jag för mig att skulle skruva åt skruvarna i mitt lilla databord. Efter en stunds hårt jobb stod jag där... iförd mitt nattlinne, gråa tofflor och imma på glasögonen. Vid sådana tillfällen är jag rätt glad över att ingen ser mig... för jag kan lova... det var ingen vacker syn för ögat!


Så på seminariet är det väl bara att hoppas på att min lärare förstår vilket trauma jag varit med om...


Jag- Du förstår min ljuslyckta dog häromdagen och jag var tvungen att ta hand om resterna av den...


Läraren - Jaha, jag beklagar sorgen. Men då förstår jag ju varför du inte hann klart med din uppsats, men det du har visat i dag är att du ändå har kompetens nog att nå ett VG!


Ja, livlig fantasi har jag nog alltid haft!


Men nu, bädda ner skärvorna av min ljuslyckta i soppåsen, tack för tiden vi haft!

Men är egentligen rätt så glad över att det var ett materiellt ting och inget mer värdefullt!

Ta hand om varandra!


Solen, hoppas att du vilar upp dig...hoppas nämligen att du får en häktisk sommar!

Har varit dålig på att uppdatera, har haft fullt upp med uppsatsen. Känns som jag sitter hela tiden men inte kommer någon vart. Men jag hoppas att det snart släpper för nästa vecka ska det in en hyfsat klar version. Så nästa vecka...en trött, stressad och grining Emmelie!


Längtar så otroligt mycket tills den 5 juni... då har jag lämnat in uppsatsen och opponeringen är gjord (hoppas hoppas det går vägen) plus att jag ska klippa till skatbot och få bort all utväxt, skönt! Vet inte riktigt när jag far hem till Uddevalla. Men det närmar sig. Ska bli roligt och skönt att umgås med släkt och vänner hemma. Sen ska det faktiskt bli riktigt gott att börja jobba... att kunna gå hem efter ett arbetspass och bara njuta av att vara ledig och inte känna att man måste plugga.


I dag har det inhandlats bikini... inte mitt favoritplagg precis men naken är väl kanske inte så lämpligt att gå?! Så nu är det bara för solen att titta fram...även om det är lite skönt att det inte är allt för gott väder nu...är rädd att uppsatsen kommit i skymundan ännu mer då. Så solen, du kan sakta men säkert börja värma upp dig...för jag hoppas att du får tuffa arbetsdagar i sommar! Heja solen och fint väder!


Nu ska jag försöka plugga lite innan jag sätter mig framför tvn.


Härligt!

Dagen har inneburit några timmar ute i solen med grillning och kubbspel. Mmm, vad gott det är med korv med bröd och lite potatissallad till, speciellt i trevligt sällskap! Men gårdagens bravader har satt sina spår, är jättetrött! Kvällen igår innehöll nämligen tjejmiddag med schlager och det hela avslutades med utgång på Blue moon bar, kul kul!


Hade tänkt att plugga en stund men då fick jag besök av en kompis... så det där med plugg...usch, var ska detta sluta?


I dag är heller ingen vanlig dag för i dag är det pappas födelsedag! Hurra hurra hurra! Hoppas att du har en bra dag pappsen!


Nu, nytt försök med plugg!


En dag i mitt liv...

Tänk att det är så mycket roligare att sitta och skriva här än på uppsatsen. Men känns lite bättre idag då jag fått in två intervjuer i alla fall.


Annars har det inte hänt så mycket... Jag har nare, har precis varit otroligt sötsugen, gick för att köpa något gott men istället för den lockande pärlbollen blev det i sista stund en banan. Jag tänkte att om man inbillar sig riktigt ordentligt att den smakar som en chokladboll kanske den gör det... Men inte då! Den var inte någon höjdare alls faktiskt... den hade legat framme ett tag och smakade banan som legat fram i skålen alldeles för länge. Men summan av kardemumman... nyttigare med banan i alla fall!

Nu ska jag försöka göra ett sista skrivrace innan jag beger mig hemåt. Även om det kanske är lugnare att sitta här och skriva... åskan har återigen besökt min lägenhet! Lyckades till och med få med mig ett skohor ut i hissen idag... tror att skohornet hade hoppats på att få åka snålskjuts på min väska, men den gick inte! Skohornet fick återigen bli instängt och hoppet om att se den vida världen infriades inte! Även om det vart en syn... en stressad tjej med ett svart, långt skohorn hängandes på väskan... Hmm, kanske hade blivit morgondagens trend?!


Kram banan


Hej och hå, pustade på!

Då var det gjort... vårruset! 5km runt Karlstads gator och vatten. Men det bästa av allt picknicken! Två saker som är säkra... picknicken var god och att jag kommer ha träningsverk i morgon!


Dröm sött!


The time of my life?!

Har precis kommit hem från skolan. Har suttit med uppsatsen hela dan och varit allmänt irriterad. Känslan av att vilja sparka på något har infunnit sig oftare än vad jag fått ned ord på pappret.

Tänkte gå och handla lite MEN min ork tog snabbt slut då jag kom innanför dörren. Fundera på vad som gick på tvn ikväll och kom inte fram till mycket. Jag öppnade skåpet med dvd och där...Dirty dancing! Så just nu sitter jag i soffan med mammas goda bröd, en kopp te och en underbar film...det banar för ett gott slut på dagen i alla fall!


(Men har fortfarande svårt att acceptera att Baby är lillasystern i familjen. Har under alla år trott att det varit tvärtom!)

Puss o kram på er!

NOBODY PUTS BABY IN A CORNER!


Vardag

Måndag igen efter en mycket härlig helg! Har ju haft min mamma på besök här i Karlstad. Så det har blivit en hel del flanerande på stan och mycket mys.


Just nu sitter jag och äter melon och väntar på Ballar av stål. Kan inte hjälpa det men tycker det är så otroligt roligt att se folk bli rädda eller hamnar i andra knepiga situationer. Kanske är det för att jag skulle kunna se mig själv i situationerna? Tänk er själva hur ni skulle reagera om ni skulle få en hink med is över er då ni stod och duscha i badhuset! Gud, vad jag hade skrikit!


Annars i veckan är det dags att ta tag i uppsatsskrivandet på allvar. I dag satt jag mest och fundera på vart jag skulle börja men kom aldrig fram till något så jag hoppas att en natt med sömn sätter pusselbitarna på plats. Fick även tillbaka metodtentan i dag, skönt att den är avklarade nu!


Sen blir det ju även Vårruset på onsdag och sen får vi väl se vad veckan har att erbjuda...en utgång på lördag kanske?


Ta hand om er!


Fredag och helg! Göttans!

I dag har jag fått klartecken om att mitt nya ämne är godkänt att skriva om, så min uppsats ska handla om källkritik. Känns gott att ha ett ämne, nu är det bara inläsningen och skrivandet kvar;)

Har precis kommit hem efter att ha tränat en stund. Avslutade det hela med lite solning. (Sola skiner inte riktigt alltid i Karlstad) Men de som påstår att solning är avslappnande kan jag inte hålla med. Jag ligger ständigt och spänner mig.  Otäcka tankarna rusar mer i huvudet än vad jag gjorde på löpbandet! "Passa så att jag inte bränner mig, låste jag dörren? Alla nyheter man hört om att pervisar satt upp kameror, finns det en kamera här? Går solariet att öppna? Och nu till min värsta tanke efter att någon kompis berättat om en film... att någon ska spika igen solariet och jag får brännas ihjäl!!! " Så avslappnande, NEJ! Men det där med att brännas ihjäl... måste ju vara en rik mördare som har pengar till att hålla solariet igång...

Träningen ja, tänkte ju ladda upp inför vårruset nästa vecka (kanske lite väl optimistiskt att starta en vecka innan, haha) Men vi får ju picknickkorg efteråt. Jag tror att de skulle kunna lägga i vad som helst i korgen, skulle äta allt. För efter man sprungit/gått de 5 kilometerna så är man så sugen och hungrig på något!


Nu ska jag fixa till lägenheten lite, för i morgon får jag besök av mammsen! En helg på stan med trevligt sällskap och inget plugg, helgen kan ju inte bli annat än bra!


Ta hand om er!


Heja heja! Dags igen!

Grannfejden...

Just nu sitter jag och kollar på Grannfejden. Det är ju inte konstigt att det är krig här i världen... Men ändå tycker jag ju så synd om den "hemska" Kurt som skriker på sina grannar vid minsta odjud...en sån ensam stackare! Han skiner ju upp så fort han får lite besök av medlarna. Man kanske skulle starta en förening för jobbiga grannar så att de kan finna varandra. Jag säger bara en sak, heja Kurt och katterna!


Tårtkalas...

Onsdag... men känns som fredag.

I dag har jag suttit och försökt komma på vad jag vill skriva min uppsats om, men utan resultat. Var först inne på nätmobbning och hann bli riktigt taggad... men så bra fick det ju inte vara! Måste tydligen vara mer inriktat på samhällskunskap och undervisningen i det, så nu är det bara att tänka om. Har ni några förslag tro?


I dag mina vänner så serverades det tårta på universitetet för att fira att Karlstad blev årets studentstad! Lund och Uppsala... släng er i väggen;) Tårtan var god, men studentstad?! Hmm?


Inte nog med tårta... efter en lång dag i skolan tog jag och Sara oss en tur till stan för att flanera lite. Behövdes! Såg att första glassuteserveringen öppnat, härligt!


Nu ska jag börja ladda upp med melon inför onsdagens höjdpunkt... Grey´s!! Det är så bra nu! Sist program satt jag för mig själv och grät..och nu menar jag inte en rinnande tår på kinden... Nej! Jag bölade och tårarna sprutade som rena rama vattenspridaren! Hoppas med spänning att detta program är minst lika bra!


Ha en fin kväll!


SKITSNACK!

Är det någonting som är säkert så är det att alla gör det... bajsar! Men varför är det såå pinsamt att råka släppa en brakare eller släppa en liten fis med en otrolig odör? Hmm!

Vad gör man då man nu har gjort tvåan?


Skyller du lukten på den innan dig, då det var du själv som lade äggmöken? Eller var det faktiskt så att det var den innan dig som släppt ett riktigt åskväder... går du in då?


Jag tror att jag känner en från varje kant, en som aldrig skulle gå in på en toalett med en doft som inte är hallon och en som stolt skulle kunna gå utifrån toaletten och säga "Japp, det var jag, lite risig i kistan" (Inga namn nämnda)


Men vad gör man då man inte kan hindra sitt tryckande i magen som man vet kommer låta som värsta trumsolot? Sätter man på kranen för att dölja ljudet? Men är det inte då rätt självklart vad man gör där inne? Lägger man papper i holken och hoppas på att det inte ska bli stopp denna gång heller?


Sen då? Då man väl tömt sin mage? Vad gör man med lukten? Pumpa extra tvål i handfatet? Spraya med hårspray? Har även fått tips på att hälla lite tvål i toan...


Ja, lika många ord det finns för bajs och att bajsa tror jag att det finns sätt att gå på toa, dölja ljud och doft! Men en sak som är säker... alla gör det!


P.S Kan ju avsluta med ett tips från pappa som man kan ha användning av den dagen man hamnar på en arbetsintervju med en mycket präktig och strikt chef. "Tänk på att han/hon också går på toaletten och då tror jag då inte att han/hon har samma ansiktsuttryck!"  


Ha en skitbra kväll!


GET


Saknar min syster som är envis som en get! Allt hon vill klarar hon och kommer alltid klara!
Du är bäst!



 Ser ni någon skillnad?! ;)

Blinka lilla stjärna där...!

"Tyck om dig själv - det är attraktivt!"

Citat från Mia Törnbloms härliga bok för morgondagen, 4 maj!


Så hörre du! I morgon struntar vi om vi har några kilon för mycket, för stora öron, skeva tänder eller att ens prestation inte räckt dit man önskade... I morgon mina damer och herrar går vi in för att tycka om oss själva! Vi ska stråla som aldrig förr!


Kom ihåg i morgon när du borstar tänder, eller kammar ditt rufsiga hår; sjung "Vill du se en stjärna se på mig!!!"

Puss o kram hela dan!


Skakar galler istället för filt!

ÅH!


Sitter just nu i biblioteket som idag förvandlats till ett fängelse! Vi stackars fångar får sitta här inne och plugga och pinas med att titta ut på alla andra som är ute och njuter av solen! Har kommit på massvis av saker jag hellre skulle kunna göra under dagen än att vara inspärrad här... volleyboll, sitta på en uteservering, sola (eller kanske inte, har invigt våren ordentligt med årets första ordentliga bränna...men trevligt var det tills stunden då jag upptäckte att kroppen förvandlats till Dannebrogen...röd och vit!) Ajaj!


Nä, nu ropade fångvakten att min tid vid datorn är ute... åter till böckerna!


Ha en trevlig dag!

/En stackars Emmelie i svart/vitrandig tröja!


RSS 2.0